Izrada poslovnih planova i investicijskih studija

Možda tek sanjate o poduzetničkim vodama i potrebna vam je pomoć oko izrade poslovnog plana radi dobivanja poticaja za samozapošljavanje. A možda ste poduzetnik već dugi niz godina i osjećate kako je potrebno osvježiti poslovanje, od modela rada do usluga i proizvoda koje nudite, ali i načina prezentiranja. Bez obzira radilo li se o prvom ili drugom scenariju, mnogo je elemenata koje je potrebno uzeti u obzir kod kreiranja kvalitetnog poslovnog plana. A što znači kvalitetan poslovni plan? To je plan koji neće u ladici vašeg radnog stola prikupljati prašinu, već ćete se njime voditi u svakodnevnom poslovanju.

 

Osim poslovnog plana, za povlačenje (bespovratnih) financijskih sredstava iz EU, poticaje pojedinih ministarstava ili za kredit banke, te u svrhu ulaganja u vlastito poslovanje, potrebna vam je i investicijska studija (studija isplativosti). Poslovni plan i investicijska studija imaju mnogo toga zajedničkog, ali ipak postoji mala razlika među njima. Investicijska studija se ne bavi svim aspektima poslovanja, već je fokusirana na isplativost i izvedbu projekta u koji se investira.

 

Isto tako, rado ćemo vam pomoći kreirati i mnogo zahtjevniju studiju izvodljivosti s analizom troškova i koristi (CBA). Ovakve studije se uglavnom rade za velike infrastrukturne projekte koje provode jedinice lokalne i regionalne samouprave ili veliki investitori. A kako imamo iskustva i u izraditi studija izvodljivosti, slobodno nam se javite s povjerenjem.

Pretvaramo vaše ideje u opipljive projekte koji će donijeti korist vama i vašim klijentima